Blog: Dječja Zvečka

dječje zvečke
Podijeli

Blog dječja zvečka je napisana zbog važnosti igranja  bebe u prvim mjesecima života. Dječja zvečka je igračka napravljena s ciljem da okupira pažnju tek rođene bebe te da pomažu kod razvijanja vizualno motoričkih vještina u djeteta.

Prvi primjerci igračke dječja zvečka datiraju još iz doba Antike, najmanje još od prije 2.500 godina. Prva dokumentirana zvečka pronađena je u Poljskoj i napravljena je od gline. Oblikovana je poput jastuka i napunjena različitim kuglicama, kako dimenzijama tako i materijalom. Zvečke su u prošlosti često bile oblikovane poput praščića pošto se svinja kao životinja tada usko povezivala s Grčkim bogom Demeterom, zaštitnikom beba u životu i smrti.

Sljedeća generacija zvečki uglavnom se proizvodila od drva da bi se kasnije ponekada upotrebljavali i plemeniti metali poput srebra ili čak zlata. Srebrna zvečka danas je čest podsjetnik na tužne strane ne tako davnih ratova.  Često su bile ukrašavane i raznim dodacima te time postale i svojevrsni simbol statusa u društvu.

Moderne zvečke se najčešće proizvode od plastike, drva i/ili tkanine, veselih boja s motivima životinja. Nerijetko zvečke danas imaju i zvučne te svjetlosne efekte kako bi dodatno zainteresirale bebe.

No kakve god zvečke bile, njihova zadaća je da prvenstveno svojim zvukom privuku pažnju djeteta, dok svojim živim bojama ili svjetlosnim efektima pomažu kod razvijanja sposobnosti prepoznavanja veličina, boja i oblika te tako bebu pripremaju za budući razvoj.

Stoga smo izuzetno ponosni na veliki izbor igračaka koji imamo u svojoj ponudi, posebno prilagođenih tek rođenim bebama.

Posjetite nas na društvenim mrežama!
https://hr-hr.facebook.com/toyboxzagreb/
https://www.instagram.com/toybox_igracke/

Share

You Might Also Like